İspanya Vizesi İçin Gerekli Evraklar

  • Anasayfa
  • İspanya Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Web sayfamızı İspanya’yı ziyaret etmek isteyen vatandaşlarımıza gerekli tüm bilgileri detaylı olarak sağlamak adına oluşturduk. Aşağıda İspanya vizesi başvuruları için gerekli olan temel evrak listelerine yer verdik. Detaylı evrak açıklamalarını “İspanya Vizesi” başlığı altındaki vize kategorileri sayfalarında bulabilir, İspanya vize ücret bilgisini de içerir detaylı evrak listesini mail adresimiz üzerinden veya destek hattımıza bağlanarak talep edebilirsiniz.

Destek hattımıza bağlanarak ya da e-mail göndererek vize bilgi ve başvuru talebi oluşturabilirsiniz. İstanbul’dan, Ankara’dan, İzmir’den, Edirne’den yapacağınız başvurular için şube sayfalarımızı ziyaret edebilirsiniz. 

İspanya Turistik Vize Gerekli Evraklar

  • İkamet belgesi
  • Seyahat dönüşü sonrası 3 ay geçerliliği bulunan pasaport
  • 3.5x4.5 ölçülerinde 2 adet yeni, biyometrik fotoğraf
  • İşverenden temin edilmiş, İspanya Konsolosluğuna hitaben, şirketin antetli kağıdına yazılmış dilekçe
  • Aslı gibidir kaşesi olmayan güncel şirket faaliyet belgeleri
  • Barkodlu 4a hizmet dökümü
  • Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı
  • Güncel tarihli banka hesap özeti (En az 5000 TL Bakiyeli)
  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği

İspanya Ticari Vize Gerekli Evraklar

  • Vize talep dilekçesi (şirketin antetli kağıdına, Konsolosluğa hitaben, kaşe ve ıslak imzalı)
  • Pasaport (İspanya seyahati sonrası en az 6 ay geçerli)
  • 2 adet biyometrik fotoğraf
  • Ticari Davetiye (İspanya şirketinin antetli kağıdına, davet eden kişinin pasaport ve kimlik fotokopileri ile birlikte)
  • Güncel şirket evrakları (orijinal faaliyet belgesi. sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
  • SGK / BAĞ-KUR hizmet dökümü
  • Şirketin banka hesap özeti başvurudan önceki 1 hafta içinde temin edilmelidir (son 3 aylık, en az 5.000 TL bakiyesi olan, kaşe, imza ve banka imza sirküleri ile birlikte)
  • Gelir belgeleri (kira sözleşmesi, tapu, araç ruhsatı fotokopileri varsa)
  • Kimlik fotokopisi
  • İkametgah ve Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Aile ve adres bilgileri içeren)

Vize Başvuru Sahibi Şirket Çalışanıysa Yukarıdaki Belgelere Ek Olarak

  • SGK işe giriş bildirgesi
  • Maaş bordrosu (son 3 aylık, imza ve kaşeli)

İspanya Aile Ziyaret Vizesi Gerekli Evraklar

  • Orijinal ikamet belgesi
  • Seyahat sonrası altı ay geçerliliği bulunan pasaport
  • 2 adet biyometrik (3.5x4.5) ölçülerinde fotoğraf
  • İspanya’da ikamet eden kişiden temin edilecek, davet nedeni, seyahat tarihleri, davet eden kişinin İspanya’daki detaylı adres bilgilerini içerir davet mektubu temin edilmelidir. Davet eden kişinin İspanya’da oturum izni veya İspanyol kimlik kartı varsa kimlik kartı; davet eden kişiyle kan bağınız bulunuyorsa akrabalığı ispatlayıcı belgeler ibraz edilmelidir.
  • Kişi çalışansa İspanya Konsolosluğuna hitaben, şirketin antetli kağıdına, kişinin şirketteki pozisyonu, seyahat tarihlerini içerir, kaşe ve ıslak imzalı dilekçe ibraz edilmelidir.
  • Aslı gibidir kaşesi bulunmayan güncel şirket evrakları
  • SGK işe giriş bildirgesi ve barkodlu hizmet dökümü belgesi
  • Güncel maaş bordrosu
  • Son üç aylık, 5000 TL bakiyeli, ıslak imzalı banka hesap özeti. Hesap özeti başvurudan önceki 1 hafta içinde, bankadan orijinal şekilde temin edilmelidir.
  • Nüfus Cüzdanı fotokopisi
  • Tam tekmil, vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • İspanya aile ziyareti vize ücretleri nakit olarak ödenmektedir ve işlem iptali haline ücret iadesi bulunmamaktadır.

İspanya Öğrenci Vizesi Gerekli Evraklar

  • İkametgah belgesi
  • Pasaport - eski pasaportlar (Seyahat sonrası en az 4 ay geçerliliği olmalı)
  • 2 adet 'YENİ' biometrik fotoğraf
  • Seyahat edilecek ülkede 'İSPANYA' ibaresi bulunan Muvafakatname (Kişi 18 yaşından küçükse anne, baba tarafından imzalanmış, noter onaylı orjinal belge)
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (aile ve adres bilgilerini içeren)
  • Öğrenci Belgesi (Güncel Orijinal mühür ve imzalı)

İspanya Oturum İzni Gerekli Evraklar

  • İspanya ikamet tezkeresi için başvuru sahibinin İspanya’da yasal ikamet belgesi;
  • Uzun süreli kira sözleşmesi ve kira makbuzu;
  • Başvuru sahibinin kendi ülkesindeki yetkili makamlarından temin edeceği adli sicil kaydı,
  • Geçici ikamet için başvuru yaparken başvuranın sunmadığı durumlarda tıbbi sertifika (certificado medico).
  • Sağlık sigortası;
  • Evlilik durumunuza ilişkin evlilik veya boşanma belgesi veya diğer kağıtları (İspanyolca).

İspanya Schengen Vize Başvurularında Orijinal Olarak Sunulması Gereken Evraklar

Vize başvuru dilekçesi, sponsor dilekçesi, İş yeri izin dilekçesi (antetli kağıda), muvafakatname orijinal olarak sunulması gereken evraklar arasındadır.

18 yaş altı başvuru sahiplerinin dikkatine;

 0-12 yaş aralığındaki tüm çocukların başvuruya anne ve babası ile birlikte seyahat etmesi gerekmektedir.

13-18 yaş aralığındaki başvuru sahiplerinin son 3 yıl içinde aldıkları vizelerde VIS ibaresi olsa dahi başvuru merkezinde şahsen bulunmaları gerekmektedir.

18 yaş altı başvuru sahipleri için ibraz edilecek dilekçede mutlaka İspanya’ya seyahat edilecek tarih ve mutlaka hem annenin hem de babanın adı olmalıdır.

Devlet memurlarının dikkatine;

Devlet memurlarının faaliyet belgesi, resmi gazete ve imza sirkülerini sunmasına gerek yoktur. Ancak kurumun antetli kağıdına yazılacak dilekçede başvuru sahibinin seyahat tarihlerinin belirtilmesi zorunludur.

Avukatların dikkatine;

Avukatlar baro kayıt belgesinin orijinali ile birlikte fotokopisini sunabilir, belgenin orijinalini başvurudan sonra geri alabilirler.

Başvuru sahibinin evliliği sebebiyle soyadı değişikliği olmuşsa;

Başvuru sahibinin evliliği sebebiyle soyadı değişikliği olmuşsa evlilik cüzdanını ibraz ettiği takdirde sorun olmayacaktır.  

Parmak izi işlemi muafiyeti;

Başvuru sahibi son 3 yıl içerisinde VIS ibareli Schengen vizesi almışsa, parmak izi muafiyet durumu söz konusu olabilir. Bu durumda şahsen başvuru merkezinde bulunmanıza gerek kalmadan işlemlerinizi vize servisimiz aracılığıyla tamamlayabilirsiniz. Ancak İspanya temsilcilikleri son 3 yıl içinde Almanya, Avusturya, Macaristan, İsviçre’den alınmış VIS ibareli vizeleri kabul etmemektedir. Schengen vizenizi bu ülkelerden aldıysanız tekrar parmak izi vermeniz gerekecektir. 

İspanya Vize Başvurularından Önce Dikkat

  • İspanya vizesi 4-5 iş gününde neticelenmektedir. Fakat İspanya vize başvuru tarihi ile seyahat tarihi arasında en az 7 iş günü olması gerekmektedir. Ticari vize başvurusu yapılıyorsa 5 iş günü olması gerekmektedir.
  • Uygun kriterlerde alınmış banka hesap cüzdanlarının da orijinali ibraz edilmek koşuluyla fotokopisi sunulabilir. Hesap cüzdanınızı başvurudan sonra geri alabilirsiniz.
  • Yeni açılan banka hesapları kabul edilmemektedir. Banka hesap dökümleri son 3 aylık olmalıdır.
  • Vadeli hesap dökümleri ek olarak kabul edilmektedir.
  • Schengen bölgesine 3. Kişi ile birlikte seyahat edilecekse muvafakatnamede mutlaka birlikte seyahat edeceği  kişinin adı yazılmalıdır. Söz konusu kişinin vizesinin fotokopisi ve varsa uçak, otel rezervasyonu muvafakatnameye eklenmelidir.
  • Faaliyet belgesi 3 aydan eski olmamalı ve orijinal olmalıdır. Faaliyet belgesi e-imzalı olarak ibraz edilecekse, 30 günden eski olmamalıdır. 
  • Vizenin geçerlilik süresi ve giriş, çıkış sayısı İspanya diplomatik otoriteleri tarafından belirlenir. 
  • Giriş sayısı bir kişinin Schengen sahasına kaç kere giriş çıkış yapacağınızı göstermelidir. Schengen’e üye ülkeler arasında tek girişli vizenizle seyahat edebilirsiniz ancak Schengen bölgesini terk ettikten sonra tek girişli vizenizle tekrar giriş yapamazsınız. Çok girişli Schengen vizesi, vize süreniz boyunca Schengen ülkelerine birden fazla kez giriş çıkış yapma hakkı tanır. Ancak ülke girişlerinde nihai karar her zaman sınır güvenlik polislerine aittir.
  • Evraklarınızı eksiksiz hazırlamanız ve yeterli finansal kaynağa sahip olmanız vize almanızı garanti etmez. Vizenin onaylanması ya da reddedilmesi hususunda tek karar merci İspanya Büyükelçiliği ve İspanya Konsolosluğudur.
 

İspanya vizesi için başvuru evraklarınızı hazırlamadan önce seyahat amacınıza göre hangi vize tipine başvuracağınıza net olarak karar vermeniz gerekmektedir.  Vize alıp alamayacağınız veya başvuru sonuçlanma süresi tamamen İspanya Büyükelçiliğinin ve İspanya Konsolosluğunun yetkisi altındadır. Euroasia GVS olarak hiçbir şekilde vize değerlendirme ve sonuçlanma sürelerine müdahalemiz söz konusu değildir. 

Euroasia GVS Schengen departmanı yetkilimize destek hattımızdan bağlanarak İspanya vize ücreti, mesleksel durumunuza göre değişen evrak listesi, ortalama vize sonuçlanma süresi, İspanya Schengen vize başvuru formu ve dilekçe örnekleri, sponsor belgeleri gibi kısa süreli vize başvuruları ile ilgili tüm sorularınızı yönlendirebilirsiniz.  

 

 

Yükleniyor...
Bizi Arayın